آموزش برای بچه های زیر شش سال می تواند بسیار مفید باشد. در این دوره از زندگی، مغز بچه ها در حال رشد و توسعه است و آموزش و تحریک آن می تواند بهره بسیاری را برای آینده آنها فراهم کند.
آموزش در این دوره شامل یادگیری مهارت های اجتماعی، شناختی و حرکتی است. این شامل آموزش مهارت هایی مانند تفکر انتقادی، حل مسئله، تمرکز، توجه و حافظه، مهارت های ارتباطی و اجتماعی، مهارت های حرکتی و توانایی های زبانی است. فعالیت هایی مانند بازی، پرورش حرکتی و توسعه مهارت های رشدی مانند تعادل، پیشرفت مهارت های حرکتی دقیق و توانایی های جسمی اساسی می توانند بهبود خواب، رفتار و تمرکز بچه ها را تسهیل کنند.
بنابراین، آموزش کودک زیر شش سال در این دوره از زندگی می تواند به عنوان یک سرمایه گذاری برای آینده بچه ها محسوب شود و به بهبود شرایط اجتماعی، روانی و تحصیلی آنها در آینده کمک کند.
چه نوع بازی هایی می تواند برای بچه های زیر شش سال مناسب باشد؟
بازیهای زیر شش ساله باید با توجه به تواناییها و نیازهای بچهها طراحی شوند. در این دوره از زندگی، بچهها به بازی و فعالیتهای خلاقانه نیاز دارند تا تواناییهای شناختی، اجتماعی و حرکتی خود را تقویت کنند.
بازیهای حرکتی مانند پرش، دویدن، کشیدن و دفعات مکرر حرکت دادن اشیاء میتوانند به تواناییهای حرکتی بچهها کمک کنند. همچنین بازیهای ساختمانی با بلوکهای ساده، قایقسازی با کاغذ، خلق شکل با خمیر بازی و رنگ بازی و تهیه کاردستی، تمایل بچهها به خلاقیت و تفکر خلاق را تقویت میکند.
بازیهای با اشیاء و اسباب بازی مانند پازل، جعبه رنگآمیزی، بازی های حرکتی با توپ، بازی با اسباب کودک، بازی با چوب و حتی بازی با کودکان دیگر میتوانند به شناختی و توانایی های اجتماعی بچهها کمک کنند.
همچنین بازیهای آموزشی مانند بازیهای حروفچینی، تعدادشماری، بازیهای فلش کارتی، بازیهای الفبایی و بازیهای حرکتی با اعداد نیز برای همهی بچهها مناسب هستند و میتوان آنها را در طول روزهایی که در خانه هستند، انجام داد.
در هر صورت، بازیها باید با توجه به سن و توانایی بچهها طراحی شوند و باید به آنها اجازه داده شود که با آزادی انجام دهند و از آنها لذت ببرند. همچنین، بازیها باید به آنها اجازه داده شود که خلاقانه با آنها کار کنند و تجربه کنند، زیرا این کار به رشد و توسعه ذهنی و اجتماعی آنها کمک می کند.
آیا والدین می توانند به بچه آموزش دهند یا باید او را به مهد کودک بفرستند؟
هر دو روش آموزش در خانه و فرستادن به مهد کودک مزایا و معایب خود را دارند. انتخاب بهترین روش باید با توجه به شرایط خانواده و نیازهای بچه تعیین شود.
آموزش در خانه توسط والدین می تواند برای برخی بچهها مناسب باشد، زیرا به آنها اجازه می دهد تا بیشتر با والدین خود در ارتباط باشند و به سازگاری با محیط خانه کمک می کند. همچنین، این روش به والدین اجازه می دهد تا برای آموزش بچه خود از روش هایی استفاده کنند که با نیازهای او مطابقت دارد و برایش بهتریننتیجه را به دست آورند. اما این روش ممکن است به والدین نیاز داشته باشد که برای آموزش بچهها، مهارتهای خاصی را به دست آورند و والدین به دلیل نداشتن مهارت و تخصص لازم، قادر به طراحی و اجرای بازی ها و فعالیتهای آموزشی متنوع برای بچهها نباشند.
با فرستادن بچه به مهد کودک، به او فرصتی برای ارتباط با همسالان خود، یادگیری مهارتهای اجتماعی و توسعه قابلیتهای خود را میدهیم. همچنین، والدین میتوانند از تجربیات مربیان مهدکودک برای آموزش بهتر به بچههای خود استفاده کنند. همچنین، فرستادن بچه به مهد کودک میتواند به والدین کمک کند تا به کار خود بپردازند و وقت بیشتری برای خود و خانوادهشان داشته باشند.
در نهایت، انتخاب روش آموزش برای بچه باید با توجه به وضعیت خانواده و نیازهای بچه تعیین شود. هر دو روش میتوانند برای بچهها مفید باشند، با این حال، بهترین روش آموزش برای بچهها با توجه به شرایط خود، میزان توانایی و نیازهای آنها و میزان زمان و انرژی والدین، تعیین میشود.
بسته آموزشی بهمهد تمامی انواع آموزشها را با بهترین دقت و کیفیت در اختیار مادران و مربیان قرار می دهد. این بسته توسط 42 دانشگاه دنیا تهیه شده و بالاترین استانداردهای روانشناسی را دارد. تهیه این بسته مربی یا مادر را بشدت از انتخاب سلیقه ای فعالیتهای آموزشی باز می دارد و به او برنامه ای را می دهد که خیال پدر و مادر را راحت می کند.